Hoe wil jij bevallen?

Gelukkig is er veel mogelijk als het gaat om de manier waarop je wilt bevallen. Je kunt vaak kiezen wat het beste bij jou past.

Verloopt je zwangerschap voorspoedig en heb je geen medische indicatie? Dan heb je de keuze tussen een thuisbevalling of een poliklinische bevalling.

Poliklinisch bevallen

Geeft het je een fijn gevoel om met je eigen verloskundige en toch in het ziekenhuis te bevallen? Dan kun je kiezen voor een poliklinische bevalling. Een poliklinische bevalling is een bevalling zonder medische indicatie die van begin tot eind wordt begeleid door je eigen verloskundige. We noemen dat ook wel een “verplaatste thuisbevalling” of een “ziekenhuisbevalling zonder medische noodzaak”.

Persoonlijk kraamverzorgende Als je poliklinisch bevalt in het Haga Juliana Geboortecentrum, dan krijg je een eigen kraamverzorgende. Deze persoonlijke kraamverzorgende blijft gedurende de hele bevalling bij je om je te coachen en ondersteunen en om de verloskundige te assisteren. Bij het Haga Juliana Geboortecentrum kun je al vroeg terecht. Nadat de bevalling thuis is begonnen, ga je met je verloskundige naar het geboortecentrum. Waar kan ik poliklinisch bevallen Je kunt bevallen in het Haga Juliana Geboortecentrum op de tweede verdieping van het Juliana Kinderziekenhuis.

Lees meer >

Ook als je elders bevalt, bijvoorbeeld in het HMC Westeinde in Den Haag, het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft of het Langeland in Zoetermeer, kun je in Geboortehotel Haga verblijven.

Thuis bevallen

Je kunt er natuurlijk ook voor een thuisbevalling kiezen. De rust en de veilige omgeving van hun eigen huis om te bevallen is voor veel vrouwen belangrijk. Je thuisbevalling wordt altijd begeleid door je eigen verloskundige.

Persoonlijke kraamverzorgende bij thuisbevalling
Als je thuis bevalt zorgen wij ervoor dat er een “persoonlijk kraamverzorgende” voor je klaarstaat. Zij is van het begin tot het einde van je bevalling aanwezig. De verloskundigen en onze kraamverzorgenden zijn op elkaar ingespeeld en hebben vaak aan een half woord genoeg om je optimaal te ondersteunen.

Ziekenhuisbevalling

Ben je tijdens je zwangerschap onder behandeling van een gynaecoloog en/ of heb je al tijdens je zwangerschap een zogenoemde medische indicatie, dan beval je altijd in het ziekenhuis. Je bevalling wordt dan begeleid door een medisch team in plaats van door je eigen verloskundige en kraamverzorgende. Je medische bevalling/ziekenhuisbevalling in het Haga Ziekenhuis vind plaats in het Haga Juliana Geboortecentrum.

Na je bevalling kun je je kraamtijd naar keuze thuis doorbrengen of in Geboortehotel Haga.


> ZOEK
Welk team staat voor jou klaar?
> MEER INFORMATIE OVER DEZE REGIO