Onvergetelijke kraamtijd

Kies je ervoor om (een deel van) je kraamtijd thuis door te brengen? Dan geven onze professionele kraamverzorgenden van KraamzorgNU overdag de kraamzorg die bij jou en je gezin past.

Tijdens de kraamtijd is het het allerbelangrijkst hoe jij en je pasgeboren kindje zich voelen. Onze kraamverzorgende zal in jouw eigen vertrouwde omgeving goed voor jou en je kindje zorgen. Omdat elke baby uniek is en elk gezin bijzonder, zal zij haar deskundige en liefdevolle zorg afstemmen op jouw wensen en jouw situatie.

Veilige kraamtijd

De beste start voor moeder en kind, daar staan wij voor.

Onze kraamverzorgenden zijn in alles gericht op het lichamelijke en psychosociale welbevinden van jou en je kindje. Daarom zal de ervaren kraamverzorgende nauwkeurig alle medische controles doen bij jou en je baby. Elke dag zal de kraamverzorgende je baby controleren op gewicht, kleur (geelzien) en temperatuur. De kraamverzorgende houdt bij of je baby goed drinkt, slaapt, poept en plast. Of je baby alert is.

Bij jou als moeder zal de kraamverzorgende je temperatuur meten en je baarmoederstand controleren, Ook checkt zij of het bloedverlies na de bevalling past binnen de grenzen en zal zij – als je gehecht bent – je hechtingen controleren.

De verloskundige is medisch verantwoordelijk tijdens je kraamtijd. De kraamverzorgende en verloskundigen kennen elkaar en dragen belangrijke informatie aan elkaar over. Als het nodig is zal de kraamverzorgende contact opnemen met de verloskundige.

De kraamverzorgende helpt jou het zelf te doen

Onze kraamzorg is van hoge kwaliteit en erop gericht om ouders zelfredzaam te maken.
Tijdens de kraamzorg zal de kraamverzorgende jou en je partner voorlichten en tips en instructies geven over alles wat belangrijk is bij het zorgen voor je baby. Op die manier werken jullie samen toe naar het moment dat je de zorg voor je baby helemaal zelf kunt doen en de kraamverzorgende de zorg zal afsluiten.

Wil je weten wat je van je kraamverzorgende kunt verwachten? Klik dan hier.

7 DAGEN PER WEEK 24 UUR PER DAG

Op ieder moment, dus ook ’s avonds en ’s nachts, kun je rekenen op de start van onze professionele kraamzorg thuis, ook als je niet thuis bent bevallen. In de eerste spannende uren na je bevalling is het fijn om direct al ervaren kraamzorg in de buurt te hebben. De eerste twee uren na je bevalling zijn erg belangrijk. Dan is een goede controle op temperatuur en ademhaling van je baby essentieel. Onze kraamverzorgenden zijn daarin zeer ervaren en bedreven. Onze kraamverzorgenden houden ook jou als moeder ook goed in de gaten en verzorgen je goed.

BORSTVOEDING

Omdat borstvoeding de beste start geeft aan kinderen, adviseren wij alle moeders om borstvoeding te geven. De kraamverzorgende is geschoold en ervaren in het begeleiden bij borstvoeding. Ze helpt jou graag met het op gang brengen en het op peil houden van de borstvoeding. Als er onverhoopt problemen ontstaan bij de borstvoeding, dan kun je altijd een beroep doen op onze lactatiekundigen.

GEZINSGERICHTE ZORG

Natuurlijk zorgen onze kraamverzorgenden ook goed voor je partner en voor de andere kinderen in het gezin. In overleg met jou verricht de kraamverzorgende licht huishoudelijk werk binnen de beschikbare tijd. De kraamverzorgende zorgt dagelijks voor goede hygienische omstandigheden. Als je kiest voor het maximaal aantal uren, dan zal de kraamverzorgende dagelijks je bed verschonen en het toilet en de badkamer schoonmaken. Ook zal de kraamverzorgende altijd aanbieden om te koken of de avondmaaltijd voor te bereiden.

VOORDELEN THUISKRAAMZORG

Veilig en vertrouwd
Eigen omgeving
Kraamzorg aangepast op je gezin
Deskundige en ervaren kraamverzorgenden


> ZOEK
Wie staat er voor jou klaar?
> MEER INFORMATIE OVER DEZE REGIO